Presentatie coaching

Ik geef workshops en individuele coaching om professionals, docenten en studenten te helpen hun presentatie skills te verbeteren en help hen met angst voor spreken in het openbaar.

De kunst van het spreken voor een publiek:

Het geven van een goede speech is allesbehalve simpel. Sommige mensen kunnen van zichzelf al goed praten voor een groot publiek, maar jezelf ontwikkelen tot een goed spreker vereist dat je het inhoudelijke verhaal ook op een goede manier kunt overbrengen. Daarbij zijn structuur, houding, stemgebruik, gebruik van de ruimte, en relatie met het publiek cruciaal.

Grote politici hebben soms hele teams van speechcoaches aan hun zijde, die hen leren om een juiste focus te hebben, een ontspannen stemgebruik, een perfecte balans te vinden tussen inhoud en vorm, een heldere en overtuigende boodschap, een niet monotone stem en het moet er allemaal uitzien, alsof het ze werkelijk niets kost. In mijn coaching help ik sprekers op allerlei niveaus (student, docent of managers) om hun spreek- en presenteervaardigheid te verbeteren.

Speech anxiety:

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt met studenten die last hadden van speech anxiety. Deze angst voor spreken in het openbaar is anders dan de normale zenuwen die iedereen wel eens heeft als hij/zij moet presenteren. Sommige van mijn studenten kregen hyperventilatie, anderen kregen een black out. In mijn trainingen geef ik studenten concrete aanwijzingen om met dit soort situaties te leren omgaan.

Presentatietechnieken:

In mijn coachingworkshops ga ik uit van de driepunten-techniek: houding, adem, stem. Deze drie facetten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: Is de houding verkrampt dan heeft dat directe invloed op de stem en de ademhaling. Flow, aarden en kracht zijn de basis elementen van het eerste deel van deze workshop.

Ik leer de deelnemers de meest gebruikte, ontspannen en open houding van een spreker. Vervolgens krijgt de deelnemer advies over een ‘juiste’ ademhaling, namelijk een ademhaling via de buik. Daarna integreren we stem en ademhaling en proberen we tot een ontspannen stemgeluid te komen.

Hierna probeer ik middels theatertools, zoals verbeelding en storytelling, de deelnemer mee te nemen in het daadwerkelijk voor een groep staan. In dit gedeelte  van mijn workshop gaat het erom de deelnemer bewuster, sterker en assertiever te maken. Tevens kijk ik naar de inhoud van de speech/presentatie om de koppeling tussen inhoud en overdracht te maximaliseren.

Dus, spreken in het openbaar: je kan het leren!!

Mocht je je presentatie skills willen verbeteren of zoek je iemand die jou op een professionele manier helpt met je angst voor spreken in het openbaar, dan kan dat bij mij.

Voor meer informatie, vul het contactformulier in en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Studenten krijgen 30 % korting!!